ZIJN SIBEREN HYPO ALLERGEEN?

Ja, siberen staan hier om bekend. Ze verharen wel, maar verliezen geen ondervacht. In de ondervacht zitten de huidschilfers die voor een allergische reactie kunnen zorgen. Bent u of is 1 van uw huisgenoten allergisch? Dan bieden wij een allergietest. 

KUNNEN SIBEREN SAMEN MET ANDERE HUISDIEREN?

Ja, zeker als ze nog jong zijn kunnen dieren heel goed leren samen te leven. Dat is echter ook een beetje afhankelijk van de opvoeding en het karakter van uw andere huisdieren. De poezen bij ons thuis zijn alleen een chihuahua en wat kippen gewend. Ook hebben wij geen kinderen. Juist daarom laten wij onze buurkinderen van verschillende leeftijden de kittens bezoeken en aaien.  

KAN IK ZOMAAR IEDER MERK VOER GEVEN?

Nee. Katten hebben van nature niets aan goedkope vulmiddelen die in veel merken zitten zoals rijst, tarwe en andere granen. Siberen kunnen dit zelfs niet verwerken en hebben behoefte aan proteïnerijk voedsel. Grote merken als Royal Canin en Eukenuba zijn helemaal niet geschikt. Wel geschikt zijn merken als Brit, Edgar cooper en Profine.

Bij aankoop van een kitten krijgt u een zak mee. Gaat u overstappen op een ander merk of een andere smaak? Doe dit dan geleidelijk. Katten kunnen slecht tegen plotselinge afwisseling, en kan zelfs leiden tot (blijvende) maag- en darmklachten als u dit te abrupt doet.

IS HET KITTEN ZINDELIJK?

Ja, kittens die het nest verlaten zijn zindelijk. Het is echter wel zo dat ze gewend zijn aan een bepaalde kattenbakvulling. Als u ze andere kattenbakvulling geeft kan het zijn dat uw kitten dat niet begrijpt en op andere plaatsen zijn behoefte gaat doen. Dit is met name voor het dier zelf erg stressvol! Als u graag een ander soort kattenbakvulling wilt dan dat wij gebruiken, maak ook hierin dan geleidelijk een omslag. Wij gebruiken een grove houtkorrel die niet tussen de pootjes blijft hangen.

ER WAS GEEN KITTEN MEER BESCHIKBAAR, WAT NU?

De kittens zijn populair en zullen snel besproken zijn. In principe is het onze bedoeling dat Anastasia volgend jaar een nestje krijgt. Vaker dan 1 of misschien 2 keer willen we onze poezen geen nest laten krijgen. Wilt u graag op de hoogte gebracht worden als er wel weer een nestje verwacht wordt? Geef dat dan gerust door!